Friday, February 27, 2009

Män och mode

Det är tur att vi män har någon att hålla i handen när det gäller hur vi ska ekipera oss. I olika tidningar och på olika nätsidor kan den mest handfallne få hjälp med hur slipsen knyts och vilken sorts kavaj som kombineras bäst ihop med vilken slags skjorta, och vilket material som är bäst.

Tidningen King har i något hyfsat nytt nummer en skjorta-/slipsguide, och den är absolut inte egal. Jag är fullkomligt allergisk mot tv4-modet som numera är fotbollskanalen-modet. Det vill säga det som Ekwall, Lundh, Kåmark, Hedman (“när journalisterna ser Magnus Hedman lägger de benen på ryggen, oftast hinner han ikapp“) med flera har på sig när de sitter i studion. Slips-/skjortaproblematiken är inte det enda jag stör mig på, men den finns även där, och kallas för Winnerbäck-komplexet. En slappt knuten svart slips från typ MQ i något märkligt material och som dessutom blev för smal för ca 3-4 år sedan. Det är inte ett dugg Pulp Fiction över det, utan snarare bara radhusägare som vill vara lite street och visa att de är nere med kidsen. Hade det bara varit legitimt med mössa i tv-sändning så hade de nog haft en hatt, för att vara lite Pete Doherty, men vilket snarare resulterar i en Bo Kaspers-look.

Till den vita skjotan och löst knutna slipsen består fotbollskanalen-uniformen vidare av en stickad ovandel av något slag och i någon slags nyans av grått, samt svarta byxor. Det märkligaste av allt är skovalen. Ibland undrar jag om de som är med i programmet inte förstår att deras fötter syns i bild. Vita sneakers är inte ok i sammanhanget. Det är inte ok på Spyan och det är inte ok på TV, det borde väl Ekwall veta?

No comments: