Friday, May 1, 2009

Paolo Roberto

Döm av min stora förvåning, när jag tittar på nyhetsmorgon kl 07.40 på valborgsmässomorgonen.

Programledarna ska till att prata om Italien och dess "gubbsjuke" statsledare Berlusconi. För det första är det så mycket nyhetstorka över ämnet så det inte är klokt, och för det andra, vilken gubbe är inte gubbsjuk?

I varje fall, för att prata om Italien, ska man tydligen prata med mannen som har ett så italienskt namn så det nästan låter påhittat, och dessutom ser ut som en syrian, för att förvirra oss lite mer. Jag pratar såklart om Paolo Roberto.

Paolo går loss direkt, och pratar konstant i fyra minuter utan att ens hämta andan. Hans utbrott gick ut på att Sverige ser ner på Italien, att Berlusconi är en större hjälte än vad han porträtteras som i svensk media (verkligen bara i svensk media, Paolo?). Det framgick ganska tydligt att Paolo tyckte att Italien smutskastas i svensk press.

Är det någon som överhuvudtaget bryr sig om vad det står om Italien, mer än om något annat land? Han lyfte i varje fall fram en häxjakt som inte finns. Höjdpunkten under intervjun/monologen är dock detta uttalande:

"Förstår man inte Italien, så förstår man inte världen"

Den hamnar i citatsamlingen, tack Paolo! Trevligt nog hittade jag ett klipp:

Klipp

No comments: